Kako dodaci prehrani zaista deluju protiv opadanja kose?

Kako dodaci prehrani zaista deluju protiv opadanja kose?

Gubitak kose može biti genetski, ali može biti i proizvod stresa, užurbanog načina života, čiji je rezultat neuravnotežena ishrana ili odgovor organizma na bolest, emocionalni šok ili hormonalne promene. Uzorci ćelavosti kod muškaraca i žena su nešto drugačiji (muškarci su skloniji naslednim faktorima, a žene hormonskim poremećajima), ali je rezultat sličan: ubrzano opadanje kose.

Iako lek protiv opadanja kose još nije izmišljen, na tržištu postoje sredstva za usporavanje procesa ako je u pitanju nasledni faktor ili obnavljanje folikula iz kojih izrasta nova kosa ako se radi o gubitku usled stresa ili nezdrave ishrane. Kosa, kao i nokti i koža, uzimaju hranljive materije za rast iz vašeg tela i zato je ishrana ključna za negu i zdravlje. Nedovoljna količina vitamina i minerala izaziva razne probleme, od kojih su neke slaba kosa koja prekomerno opada i lomljivi nokti.

Zašto oporavak kose i kože glave traje tačno 3 meseca?

Kosa ima prirodni ciklus rasta i svaka vlas prolazi kroz tri faze: fazu rasta (faza Anagena), fazu regresije (faza Katagena) i fazu opadanja (Telogena faza). Procenjuje se da je 80% kose kod ljudi sa normalnim skalpom u anagenoj fazi, odnosno fazi kada je kosa živa, raste i apsorbuje minerale i vitamine iz organizma, a nakon što se kosa raspada i opada kosa vraća se na početak i počinje nova anagena faza.

Prve tri slike ispod prikazuju sve 3 faze po redu i rast nove dlake iz istog folikula nakon opadanja:

Kod osoba sklonih opadanju kose, anagena faza se skraćuje u svakom novom ciklusu i samim tim se povećava procenat dlačica koje su u katagen i telogen fazi, a kosa opada brže nego što raste nova. Da bi se uspostavila ravnoteža i usporila ćelavost, potrebno je produžiti i aktivirati anagenu fazu rasta.

Ovako deluje Forcapil® Anti-chute: prirodni biljni ekstrakti u kombinaciji sa vitaminima i mineralima jačaju folikul i koren dlake te aktiviraju ponovni rast kose i produžavaju anagenu fazu kako bi životni vek kose bio duži. Ako niste ljubitelj sintetičkih dodataka ishrani ili proizvoda za spoljnu upotrebu, onda je Forcapil® Anti-chute baš za vas. To je dodatak ishrani sa bioraspoloživim keratinom, kompleksom vitamina B i D, cinkom i aminokiselinama. Osigurava trostruko dejstvo: rast, snagu i elastičnost.

Nova formula Forcapil® Anti-chute je specijalno razvijena da: stimuliše rast kose, snagu i elastičnost. Sadrži sumporne aminokiseline kao što su cistin i metionin, koji su među glavnim komponentama keratina – građevnih blokova naše kose, kao i aminokiselinu arginin, koja je neophodna za dobar protok krvi što rezultira boljim snadbevanjem hranjivih stvari korena dlake.

Takođe sadrži vitamine, minerale i biljne ekstrakte pažljivo odabrane od strane stručnjaka iz Arkopharma laboratorije:

  • Ekstrakt nadzemnog dela kantariona (Adantium capillus-veneris), koji je višegodišnja paprat iz porodice Pteridaceae. Sastoji se od mnogih molekula kao što su flavonoidi, fitosteroli i triterpenoidi. U narodnoj medicini prepoznat je kao jak tonik za kosu koji se bori protiv alopecije (ćelavosti).
  • Preslica (Ekuisetum arvense) je zeljasta višegodišnja biljka. Tradicionalno se koristi protiv opadanja kose i lomljivih noktiju.
  • Biotin i cink doprinose održavanju zdrave kose i kože.
  • Vitamin B6 igra ulogu u regulisanju delovanja hormona.
  • Bakar doprinosi normalnoj pigmentaciji kose.
  • Folna kiselina doprinosi sintezi aminokiselina i metabolizmu homocisteina.
  • Vitamin D, pantotenska kiselina i folna kiselina igraju ulogu u deobi ćelija.

Upotreba: 1 tableta dnevno, sa velikom čašom vode, za doručak. Preporučujemo da ga uzimate najmanje 3 meseca kako bi bili u skladu sa prirodnim ciklusom rasta kose, a pogodan je za muškarce i žene starije od 15 godina.

Upoznajte ostatak Forcapil kolekcije dizajnirane da neguje i naglašava lepotu kose iznutra.

Objavite svoj komentar